MEB tarafından yayınlanan telafi eğitimine yönelik 4-5-6-7-8. sınıflar için Fen Bilimleri dersi için hazırlanan öğretim programları ve etkinlik örnekleri. Öğretim programları Etkinlik Örnekleri
Devamını Oku »2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8.SINIF FEN BİLİMLERİ KURS PLANI
2020-2021 eğitim öğretim yılı 8. sınıf Fen Bilimleri dersi destekleme ve yetiştirme kursu yıllık planı.
Devamını Oku »FEN BİLİMLERİ 2020-2021 SENE BAŞI ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI
2020-2021 eğitim öğretim yılı sene başı zümre toplantı tutanağı.
Devamını Oku »BAŞARI BELGESİ ÖRNEĞİ
Her dönem yada sene sonu başarılı öğrencilerinizi biraz daha teşvik etmek yada onları biraz daha mutlu etmek istemez misiniz? Bu soruya cevapla ortaya çıkan başarı belgesi çalışmamı hem kendim kullanıp hemde sizlerle paylaşmak istedim. Tüm öğrencilerinizin hak etmesi dileğimle. İyi dersler. İndirmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın.
Devamını Oku »FEN BİLİMLERİ 2018-2019 YILI KURS PLANLARI
Fen Bilimleri 5,6,7,8. sınıfları için 2018-2019 yılı için MEB’in yayınladığı kurs planları.
Devamını Oku »FEN BİLİMLERİ 2018-2019 YILI YILLIK PLANLARI
2018-2019 eğitim öğretim yılı 5,6,7,8. sınıflar Fen Bilimleri dersi için yıllık planlarını word dosyası halinde indirebilir içeriğini kendi takvim ve okulunuza göre düzenleyebilirsiniz.
Devamını Oku »NÖTRALLEŞME TEPKİMELERİ ve TUZLAR
Asit çözeltilerindeki hidrojen iyonuyla, baz çözeltisindeki hidroksit iyonu birleşerek H2O ( su ) oluşturur. Bu tepkimeye ” nötralleşme tepkimesi ” denir. Nötralleşme tepkimelerinde suyun yanında tuz oluşur. ÖRNEK: – NaCl ⇒ tuz – MgSO4 ⇒ tuz HCl + NaOH → NaCl + H2O 〈asit〉 〈baz〉 〈tuz〉 〈su〉 H2SO4 + …
Devamını Oku »ASİTLERİN ve BAZLARIN KUVVETLİLİĞİ
Suda % 100 iyonlaşan asitlere ” kuvvetli asit ” , az miktarda iyonlaşan asitlere ” zayıf asit ” denir. Suda % 100 iyonlaşan bazlara ” kuvvetli baz ” , az miktarda iyonlaşan bazlara ” zayıf baz ” denir. pH KAVRAMI Asitlerin ve bazların derecelerini ölçmek için kullanılır. 0 – 14 …
Devamını Oku »BAZLAR
BAZLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ Sulu çözeltileri elektrik akımını iletir. Tatları acıdır. Turnusol kağıdının rengini maviye çevirir. Sulu çözeltilerine hidroksit iyonu verebilen maddelerdir. Asitlerle nötralleşme tepkimesine girerek tuz ve su oluştururlar. suda ÖRNEK : NaOH —-→ Na + OH‾ suda KOH —-→ K + OH‾ suda NH3 —-→ NH4 + OH‾ …
Devamını Oku »ASİTLER
ASİTLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ Sulu çözeltileri elektrik akımını iletir. Turnusol kağıdının rengini kırmızıya çevirir. Tatları ekşidir. Bazlarla tepkimeye girerek tuz ve suyu oluşturur. Bu tepkimeye ” nötralleşme tepkimesi ” denir. Asit + Baz → Tuz + Su ÖRNEK : HCl + NaOH → NaCl + H2O Sulu çözeltilerine hidrojen iyonu verebilen …
Devamını Oku »